top of page

Tolminka - popis rečnih ovir

Vljudno vabljeni, da se udeležite delavnice o popisu rečnih ovir na reki Tolminki, ki bo v soboto, 11.11.2023, z zborom v galeriji knjižnice Cirila Kosmača Tolmin ob 9:00 uri.

Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da se na delavnico prijavite na: eva.horvat@ozivimo.si Spoznali bomo različne tipe rečnih ovir in njihov negativni vpliv na selitev rib in sedimenta ter druge rečne procese.


PROGRAM DELAVNICE: - vpliv rečnih ovir in trendi v Evropi; - kako prispevati k celovitejšem razumevanju antropogenih vplivov na reke; - katere vrste ptic in rib najdemo v Tolminki;


KAJ PRIPOROČAMO, DA VZAMETE S SEBOJ: - Napolnjen mobilni telefon; - Škornji oziroma primerna terenska obutev; - Topla oblačila odporna na dež; - Dežnik v primeru dežja; - Voda; Pred srečanjem vas prosimo, da si na mobilni telefon naložite brezplačno aplikacijo Barrier Tracker App in si ustvarite uporabniški račun, saj bomo aplikacijo uporabili za vnos podatkov o ovirah, ki jih bomo videli na sprehodu.


Dogodek izvajamo Zavod REVIVO v okviru projekta Open Rivers Programme in Posoški razvojni center v okviru Biodiverzitetnega študijskega krožka.


foto: www.kraji-eu.si

19 views0 comments

Comments


bottom of page